Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξημένη η παραγωγή ελιάς στη Μαγνησία

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι είναι η φετινή παραγωγή ελιάς στο Πήλιο, με τους παραγωγούς να «τρίβουν τα χέρια» τους βλέποντας τη μεγάλη ποσότητα καρπών στα δέντρα τους. Ωστόσο μικροπροβλήματα λόγω ανομβρίας παρατηρούνται σε ελαιόδεντρα από το Χόρτο μέχρι και το Τρίκερι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή, Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ  

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ η συγκομιδή της μαύρης ελιάς θα ξεκινήσει από αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους παραγωγούς είναι η ανομβρία που παρατηρείται στην περιοχή, από την οποία κινδυνεύει να χαθεί η σοδειά τους.
Χαρακτηριστικά η παραγωγή, σύμφωνα με τον πρόεδρο ΕΑΣ Πηλίου κ. Δημήτρη Σπανό, είναι περίπου 60% πάνω από την περσινή παραγωγή, η οποία ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων, με αυτήν την παραγωγή να υπολογίζεται περίπου στους 10.000 τόνους.
Όπως αναφέρει ο κ. Σπανός: «Πέρσι δεν ήταν καλή χρονιά ωστόσο φέτος όλα δείχνουν πως θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στην παραγωγή, όμως ακόμη άγνωστη παραμένει η τιμή πώλησης του προϊόντος. Ο μόνος φόβος μας είναι η ανομβρία, αφού ήδη σε πολλά ελαιόδεντρα παρατηρούνται ζημιές, συγκεκριμένα τα μικροπροβλήματα παρατηρούνται από το Χόρτο μέχρι το Τρίκερι. Στις υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου δεν παρατηρούνται προβλήματα. Ωστόσο με μερικές βροχές τα δέντρα θα επανέλθουν. Η ουσία είναι ότι είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια παραγωγή. Να σημειωθεί βέβαια ότι η αυξημένη παραγωγή δεν επηρεάζει καθόλου την ποιότητα του προϊόντος» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου Δημήτρης Σπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: