Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Ελαίας Εγκώμιον»… απ΄ τη Nora Adamo στο Μουσείο Ελιάς Πηλίου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικών - ζωγραφικής της Nora Adamo, την περασμένη Παρασκευή στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, στην Άνω Γατζέα. Πολύ όμορφα χαρακτικά, φωτογραφίες επιζωγραφισμένες και επιζωγραφισμένα χαρακτικά, αποτελούν την γκάμα των έργων, με θέμα «ελαίας Εγκώμιον».

Πραγματικά ένας ύμνος στην ελιά…
Πλήθος κόσμου ανηφόρισε στον Σταθμό, όπου βρίσκεται το Μουσείο και στον εκθεσιακό του χώρο φιλοξενεί την έκθεση χαρακτικών, για να δει την έκθεση, και να θαυμάσει το έργα της γερμανογαλλίδας, πηλιορείτισσας πλέον, Nora Adamo. Παράλληλα οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει και μουσική συνοδεία από τους: Κατερίνα Τζιαφέτα Ακορντεόν, Περσεφόνη Χατζηνικολάου τραγούδι, Άγγελος Αλεξίου κιθάρα - τραγούδι και Θανάσης Κατεργάρης κιθάρα – τραγούδι, που για μια ακόμα ευγενικά προσφέρθηκαν να συνοδεύσουν τα εγκαίνια και να ευχαριστήσουν τους φίλους του Μουσείου και της τέχνης.

Η κα Nora Adamo μίλησε για την δουλεία της, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τις ελιές τις γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια - από την Κορσική, την Νότια Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία. Το 1998 ταξιδεύοντας σ'όλη την Κρήτη έκανα τη πρώτη γνωριμία μ’ ένα πανέμορφο τόπο με τα τραύματα και τις αντιφάσεις του, με φιλόξενους ανθρώπους, με τα ίχνη του Μινωικού πολιτισμού και ανακάλυψα πολλά μυθικά μέρη. Είδα ελιές για τις οποίες λένε, πως ξεπερνούσαν τα χίλια χρόνια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: