Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις φορές περισσότερες φέτος οι ελιές του Πηλίου

Τριπλάσια από πέρυσι και άριστης ποιότητας αναμένεται η φετινή σοδειά στους ελαιώνες του Πηλίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πηλίου Σημ. Σπανό, ποσότητα 10 εκατ. υπολογίζεται να μαζευτεί από τα ελαιόδεντρα της περιοχής του νοτίου Πηλίου, κυρίως λόγω των κατάλληλων καιρικών συνθηκών και τις ανοιξιάτικες βροχές. Η συγκομιδή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αυξημένη και εξαιρετική ποιοτικώς αναμένεται και η παραγωγή ελαιόλαδου, με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρουν ότι τα δύο ονομαστά πηλιορείτικα προϊόντα παρουσιάζουν ήδη μεγάλη ζήτηση από εμπόρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου - Βορείων Σποράδων καλεί το σύνολο των ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής να παραδώσει τη σοδειά του στο νεοσύστατο φορέα, προκειμένου συλλογικά να γίνει η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση με τους εμπόρους και να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές τιμές διάθεσης σε περίοδο οικονομικής κρίσης και άμεση προώθηση των προϊόντων στις αγορές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πηλίου σημείωσε πως η τιμή της ελιάς αναμένεται να διαμορφωθεί στα 70 λεπτά το κιλό και του ελαιολάδου στα 2 ευρώ για τον παραγωγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: